Prezentare oferta: Zen Thonic, suplimentul nutritiv natural produs de CaliVita International, este un amestec complex de extracte din fructe cu un continut ridicat de antioxidanti ale caror efecte benefice asupra sanatatii au fost confirmate de numeroase studii. Zen Thonic este un suport eficient pentru sistemul imunitar al organismului, asigura flexibilitatea articulatiilor, homeostazia lipidica din organism, etc... Din compozitia produsului fac parte: Mangostenul, strugurii rosii, capsunile, merisorul, zmeura, ciresele, afinele negre.
Mangostenul (Garcinia Mangostana) creste in padurile tropicale ploioase din Thailanda, Malaezia, Indonezia, Singapore si alte regiuni din sud-estul Asiei. Frunctul visiniu seamana ca dimensiuni cu marul si are un gust atat de bun, incat se spune ca este unul dintre cele mai delicioase fructe din lume. Nu numai ca fructul este delicios, dar pericarpul (coaja) contine peste 40 de xantone. Xantonele sunt antioxidanti deosebit de puternici, cu efecte benefice asupra organismului.
Studii asupra fructului Mangosten au fost incepute din anii "50, descoperindu-se in compozitia acestuia xantone - substante antioxidante puternice cu rol in mentinerea sanatatii sistemului imunitar, a flexibilitatii articulatiilor, etc... Xantonele din compozitie ofera protectie fata de radicalii liberi, au actiune anti-seboreica, anti-lipidica (scad LDL-colesterolul), anti-Alzheimer si anti-Parkinson, in general protejand sanatatea prin mentinerea integritatii sistemului circulator, a sistemului nervos, si cresterea energiei si vitalitatii organismului. Conform ultimelor cercetari, xantonele din fructul Garciniei Mangostana au o actiune benefica in afectiunile cardio-vasculare, ateroscleroza, hipertensiune arteriala si tromboze. Mangostenul are si proprietati vasorelaxante. Numeroase teste efectuate in laboratoare au demonstrat ca extractul de mangosten actioneaza impotriva celulelor canceroase (de san, ficat, leucemie). De asemenea, mangostenul are proprietati antihistaminice si antiinflamatorii.
Strugurii rosii. Cercetarile efectuate au confirmat ca o dieta bogata in flavonoide reduce riscul aparitiei unei forme de cancer. Flavonoidele prezente si in strugurii rosii sunt cunoscute pentru proprietatile lor antioxidante. Antioxidantii protejeaza celulele impotriva actiunii daunatoare a radicalilor liberi (molecule instabile care denatureaza functionalitatea celulelor organismului prin alterarea structurii lor atomice). Radicalii liberi pot declansa afectiuni ale inimii, diabet si multe alte boli. S-a demonstrat ca extractul de struguri rosii poate inhiba o enzima specifica (topoizomeraza II), responsabila de diviziunea necontrolata a celulelor si, deci, de dezvoltarea cancerului. Strugurii rosii contin, de asemenea, resveratrol, o substanta activa care scade colesterolul, reduce tensiunea arteriala crescuta, previne cancerul, asigura conexiunea optima intre celulele creierului, pastrand astfel memoria intacta odata cu inaintarea in varsta.
Capsunile contin mari cantitati de quercitina, un fitonutrient care poate induce autodistrugerea programata a celulelor canceroase umane. Acest proces, numit apoptoza, este important in prevenirea cancerului, deoarece este unul dintre principalele cai prin care organismul elimina celulele vatamate.
Merisorul. Negustorii traditionali de plante din America de Nord utilizau merisorul pentru prevenirea formarii pietrelor la rinichi precum si pentru eliminarea toxinelor din sange.
Zmeura este un fruct bogat in acid elagic, quercitina, camferol, si alti fitonutrienti cu activitate antioxidanta intensa care neutralizeaza actiunea radicalilor liberi. Studii publicate in anul 2004 in Cancer Letters au confirmat actiunea anticancerigena a zmeurei. Zmeura este si o excelenta sursa de vitamina C, vitamine din complexul B, magneziu, mangan, potasiu si cupru.
Ciresele contin, de asemenea, flavonoide (mai ales antocianide si proantocianine) care distrug radicalii liberi din organism. Flavonoidele din continut scad riscul mortalitatii prin infarct miocardic, boli ale arterelor coronare. Extractul din fructele de cires poate preveni guta, deoarece flavonoidele din continut scad nivelul acidului uric din sange responsabil de aparitia gutei si, de asemenea, reduc durerile cauzate de artrita si alte inflamatii.
Marul - este binecunoscuta actiunea benefica a merelor, circuland zicala potrivit careia cine mananca un mar pe zi isi prelungeste viata. Pe langa multiplele actiuni pozitive asupra intregului organism, cum ar fi actiunea anticancerigena, de prevenire a afectiunilor cardiovasculare, s-a demonstrat ca marul protejeaza si celule creierului de anumite afectiuni neuro-vegetative care pot cauza boli ca Alzheimer si Parkinson. Merele au rol si in prevenirea formarii plachetelor sanguine; de asemenea scad nivelul sanguin al LDL-colesterolului (colesterolul daunator).
Afinele negre sunt fructele cu cele mai mari cantitati de substante antioxidante localizate in pigmentul colorat al fructului. Aceste substante imbunatatesc si activitatea cerebrala, prevenind pierderea memoriei de scurta durata (semn de imbatranire). De asemenea, imbunatatesc vederea pe timp de noapte. Sunt o sursa bogata de vitamina C si de fibre.
Perele constituie o sursa de vitamina C, acid folic si fibre alimentare. Cea mai mare cantitate a vitaminelor se gasesc in coaja, de aceea trebuie consumate necuratate. Contin de asemenea fier, potasiu, pectine care scad nivelul colesterolului, ofera protectie fata de radicalii liberi, protejeaza sistemul cardiovascular si digestiv.
Amestecul de extracte de fructe din acest preparat natural actioneaza sinergic in sens pozitiv asupra mentinerii sanatatii si homeostaziei organismului.
Afectiuni si simptome
in care actioneaza
Mod de folosire
Zen Thonic
Obs:
- Pentru exercitarea efectelor benefice maxime se recomanda administrarea produsului timp de minim 6 luni.
- Bidonul cu sirop se pastreaza in frigider.
- Inainte de folosire, bidonul cu sirop se agita.
- Zen Thonic se consuma cu lingura de plastic sau de lemn (nu metalica pentru ca se oxideaza).
- Nu se asociaza cu tutun, cafea, alcool.
Adolescent - tonifiant la pub.
Adult - preventiv
Anti-inflamator
Antioxidant
Antitumoral
Aparat cardiovascular
Atentie
Ateroscleroza
Bioritm
Boala Alzheimer
Calculi biliari
Calculi renali
Copii 2-14 ani dezv. armon.
Cancer - prevenire
Cancer de colon
Cancer de ficat
Cancer de piele
Cancer de vezica
Cancer la plamani
Cancer la prostata
Cancer la stomac
Cancer mamar
Comotie cerebrala (prev.)
Imbatranire tesuturi (intarz.)
Infarct - prevenire
Enduranta
Epilepsie
Leucemie
Memorie (stimulare)
Parkinson
Persoane in varsta (prev.)
Poliartrita reumatoida
Polineuropatii
Scleroza (amiotrofica, in placi)
Senilitate (dementa senila)
Stres
Tumori
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
2-2-2
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-1
1-1-1
1-0-0
1-1-0
1-1-0
2-2-2
2-2-2
2-2-2
2-2-2
2-2-2
2-2-2
2-2-2 (6 ling./ zi,
din 2 in 2 ore,
de la ora 9 la 21,
intercalate la
o ora cu Noni)
2-2-2
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-0
1-1-1
2-2-2
1-1-0
1-1-1
1-1-0
1-1-0
1-1-1
1-1-1
1-1-1
1-1-0
2-2-2
Legenda: 1-1-1 = 1 dimineata, 1 la pranz, 1 seara.