Prezentare oferta: Samburex este un supliment alimentar sub forma lichida, fabricat de CaliVita si recomandat, mai ales, pentru fortificarea sistemului imunitar. Principalul constituent al Samburexului este socul negru, dar mai contine si un amestec patentat de Echinacea, Astragalus, vitamina C si zinc.
5000 mg Extract de soc negru
130 mg Amestec patentat de plante
100 mg Vitamina C
5 mg (Alaria marginata, Ascophyllum
Socul negru este originar din Europa, Asia si Africa de Nord, fiind apoi naturalizat si in America de Nord. Are o lunga traditie in medicina populara, diferitele parti ale plantei fiind utilizate in primul rand in perioadele reci ale anului, impotriva racelii si tusei. Proprietatile benefice ale socului negru au fost indelung studiate si redescoperite in zilele noastre. Mentionam in acest sens utilizarea sucului de soc negru in 1995, in Panama, cu rezultate bune in lupta cu epidemia de gripa.
Fructele socului negru contin aminoacizi, bioflavonoide, carotenoide, flavonoide, zaharuri, taninuri, vitamina A , B si C in cantitati mari.
Socul negru este deosebit de eficient in caz de raceala si gripa pentru faptul ca distruge abilitatea virusurilor de a infecta celula. S-a descoperit ca fructele au constituenti care neutralizeaza activitatea hemaglutininelor ce se gasesc pe suprafata a numeroase virusuri. Atunci cand hemaglutininele sunt dezactivate, virusul nu mai poate perfora peretii celulelor, deci nu poate patrunde in celule si astfel nici sa se multiplice. Pe langa eficienta sa in caz de raceala (diminuarea sau chiar inlaturarea simptomelor specifice intr-o perioada foarte scurta) si fortificarea sistemului imunitar, socul are si puternice proprietati antioxidante. De asemenea, poate scadea nivelul colesterolului, imbunatati vederea si activitatea inimii.
Amestecul patentat de plante din Samburex contine doua specii de Echinacea:
Echinacea Purpurea si Echinacea Angustifolia.
Echinacea Purpurea are, de asemenea, o traditie indelungata n utilizarea sa impotriva durerilor de gat, de dinti, racelii si a inflamatiilor. Stiinta moderna recunoaste efectele benefice ale plantei, ca stimulent al sistemului imunitar. Intr-un studiu realizat in anul 1997, cercetatori ai Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii din California au aratat ca extractul de Echinacea Purpurea imbunatateste functia imuna a leucocitelor atat la subiectii sanatosi, cat si la cei care prezentau sindromul oboselii cronice. Dar, in primul rand, extractul de Echinacea Purpurea ajuta la refacerea mai rapida a organismului dupa raceli sau alte probleme ale cailor respiratorii.
Echinacea Angustifolia este cunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii si a fost utilizata in Statele Unite inca de pe vremea colonistilor si a granicerilor, care, in timpul colonizarii tinuturilor de vest, au descoperit numeroase plante utilizate de catre bastinasii indieni. Indenii Sioux aplicau radacina proaspata a plantei ca pe o cataplasma impotriva hidrofobiei cauzate de muscaturile animalelor turbate. Ei utilizau planta in primul rand in cazul muscaturilor de sarpe. Se spune ca Dr. Meyer - de origine germana, era atat de convins de puterea benefica a Echinaceei Angustifolia, incat a incercat cu orice pret sa convinga comunitatea medicala de efectele benefice ale plantei. In acest scop, Dr. Meyer s-a oferit sa faca o demonstratie pe viu la o intalnire a medicilor, aducand, pe de o parte un sarpe, care sa il muste, pe de alta parte, planta, despre care era convins ca il va proteja. Insa medicii invitati nu au fost interesati de aceasta demonstratie.
Echinacea Angustifolia este deosebit de eficienta in caz de inflamatii, infectii ale cailor respiratorii, herpesuri, in caz de arsuri, muscaturi de sarpe, ulceratii ale pielii si chiar anumite tipuri de cancere. Echinacea stimuleaza producerea leucocitelor (celulele albe ale sangelui) care lupta impotriva infectiilor din organism si supravegheaza fagocitele in indeplinirea sarcinilor pe care le au, adica inglobarea toxinelor in vederea eliminarii acestora.
Astragalus Membranaceus este o planta originara din nordul Chinei, zona muntoasa, iar utilizarea sa de catre chinezi are o istorie indelungata, de peste 2000 de ani. In medicina traditionala chineza era utilizata pentru fortificarea a ceea ce numeau "energie protectoare", adica a sistemului imunitar. Era utilizata si pentru imbunatatirea functiilor splinei.
Astragalus este bogat in aminoacizi, antioxidanti, flavonoide, polifenoli si microelemente, cum ar fi seleniul. Acesti compusi naturali ii confera proprietati antibacteriene, antiinflamatorii, antivirale si diuretice. Antioxidantii impiedica actiunea radicalilor liberi asupra celulelor organismului. Alte actiuni benefice ale Astragalusului: ajuta la cresterea energiei, combatand astfel oboseala cronica; protejeaza ficatul, fiind util in caz de hepatita; imbunatateste circulatia sanguina si absorbtia fierului din alimente; are efecte benefice in caz de infectii cronice ale cailor respiratorii, simptome ale racelii si gripei; poate accelera recuperarea in cazul persoanelor care fac radioterapie sau chimioterapie; consumat sistematic, poate imbunatati si starea de sanatate a persoanelor cu HIV; cercetatorii chinezi cred ca proprietatile antioxidante ale Astragalusului sunt capabile sa imbunatateasca functiile inimii.
Vitamina C are un rol important in componenta enzimelor implicate in sinteza colagenului si al carnitinei si este cel mai important antioxidant hidrosolubil din organism. Are o importanta cruciala pentru mentinerea sanatatii sistemului imunitar. In anul 1970, dublul laureat al premiului Nobel, dr. Linus Pauling, a propus un consum obisnuit de vitamina C mai mare decat Doza Zilnica Recomandata pentru a combate raceala si a scurta durata acesteia. Desi ideea a intampinat o puternica opozitie, multe persoane au crezut in afirmatia doctorului Linus Pauling si au consumat o cantitate mai mare de vitamina C. Aproape imediat s-a constatat o scadere a frecventei si severitatii racelii. Cercetari medicale recente au confirmat ideea doctorului Pauling. Vitamina C actioneaza prin stimularea sistemului imunitar, oferind protectie impotriva radicalilor liberi eliberati de organism in lupta acestuia impotriva infectiilor.
Zincul este, de asemenea, esential pentru numeroase functii biologice, avand un rol vital in mai mult de 300 de enzime din organism. Cel mai puternic, efectul zincului se manifesta asupra sistemului imunitar. Zincul joaca un rol unic in celulele T. Un nivel scazut de zinc duce la scaderea numarului de celule T, precum si la pierderea capacitatii acestora de recunoastere a anumitor infectii si de lupta impotriva acestora. Zincul, de asemenea, poate reduce severitatea si durata infectiei.
Samburex fabricat de CaliVita International poate fi consumat in amestec cu alte bauturi si este deosebit de util mai ales in perioadele in care suntem expusi racelii si gripei, stresului sau cand dorim un plus de energie si vitalitate.
Administrare :1 lingurita (5 ml) pe zi sau conform recomandarilor medicului dumneavoastra. Poate fi amestecat cu apa sau alimente.