Prezentare oferta: Reactiile alergice la acarienii din praf reprezinta una dintre tulburarile cel mai des intalnite pe plan mondial si necesita eforturi intense din partea persoanelor implicate, in vederea modificarii conditiilor de viata pentru obtinerea unui mediu cu conditii adecvate de trai.
PIP Fara alergii (PIP Allergy Free) este un nou produs microbiologic a carui tinta consta in reducerea presiunii alergenice totale datorate prezentei acarienilor in praf. Eficienta produsului este de un nivel atat de ridicat incat va permite sa va bucurati de conditii normale de trai cu proceduri mai putin stricte de curatenie, in comparatie cu cele pe care le respectati la ora actuala
Modalitatea de actiune
Datorita tractului digestiv foarte simplificat al acarienilor din praf, o mare parte a digestiei are loc in exterior prin amestecarea particulelor de mancare cu enzimele digestive si lasarea acestora in exterior pentru o perioada de timp inainte de preluarea din nou a acestora. Acest proces este repetat de cateva ori inainte de asimilarea finala a particulei de mancare. Componentele majore responsabile de simptomele alergice la capusele din praf sunt enzimele de pe particulele de mancare, precum si excrementele acarianului din praf care sunt lasate in materialul textil. Intr-o perioada de timp de 10 saptamani, un acarian de praf produce aproximativ 2000 de excremente si un numar chiar mai mare de
particule de mancare digerate partial.
Micro-organismele din produsul PIP Fara alergii (PIP Allergy Free) sunt consumatoare foarte active de carbon si de proteine, iar modalitatea principala de actiune a substantei PIP Fara alergii se bazeaza pe consumul direct al excrementelor acarianului de praf si a particulelor de mancare. Drept rezultat cantitatea de alergeni de acarieni de praf este redusa simtitor si se obtine reducerea presiunii alergene.
Pentru imbunatatirea acestei modalitati de actiune, s-a realizat un numar de teste, in colaborare cu Laboratorul de Ecologie si Tehnologie Microbiala din cadrul Universitatii din Gent (Laboratory of Microbial Ecology and Technology). De exemplu, a fost realizat un test in cadrul caruia dezvoltarea micro-organismelor PIP Fara alergii a fost cauzata cu excremente de acarian de praf ca sursa exclusiva de nutritie. Ca urmare a acestui test, s-a putut concluziona ca numarul de micro-organisme a crescut de 100 de ori pe parcursul a 24 de ore, consumand sursele de carbon si de proteine din excrementele acarienilor de praf.
Cea de a doua modalitate de actiune se sprijina pe nevoia mare de umezeala resimtita de acarianul de praf.
Cand nu exista destula umezeala, acarianul intra in starea de latenta si nu mai sunt produse excremente sau particule de mancare care induc reactii alergice.
Micro-organismele PIP Fara alergii sunt bacterii ce produc germeni care consuma cantitati considrabile de umezeala pe parcursul ciclului lor de viata de germinare si iesire din germinare
Acest lucru are drept rezultat o scadere a continutului absolut de umezeala la un nivel sub cel minim necesar pentru supravietuirea acarianului de praf.
Acest lucru indica faptul ca PIP Fara alergii, cu ajutorul modului sau unic de actiune, are drept rezultat reducerea presiunii alergene, fara demonstrarea niciunei activitati biocide directe fata de acarieni
Combinatia de reducere a umezelii si consumul de particule alimentare si excremente duce la un mediu neprielnic pentru acarianul de praf si la o concentratie redusa de alergeni in materialele textile.
Concluzia
Prin intermediul crearii unui mediu mai putin prielnic pentru acarienii de praf (continut prea redus de umezeala) si consumul de surse alergene (particule alimentare + excremente), micro-organismele PIP Fara alergii ofera o abordare sigura, biologica si prietenoasa fata de mediu pentru problema acarienilor
Dat fiind absenta activitatii biocide directe, este cruciala folosirea frecventa a produsului (zilnic pe durata primei saptamani, o data la fiecare trei zile ulterior), pentru obtinerea unor rezultate optime si stabile. Studiile de cazuri multiple au aratat imbunatatirea semnificativa a calitatii vietii unei personae alergice, cu minimum de efort.