Prezentare oferta: Fructele de macese, care se coc la inceputul toamnei, sunt deosebit de bogate in: vitamina C, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina K, vitamina P si acid nicotinic. In plus sunt bogate in zaharuri, acid citric, tanin, pectine. Ceaiul din aceste fructe are efecte diuretice puternice, in plus amelioreaza si vindeca unele boli extrem de grave, afectiuni ale ficatului (marind secretia de bila), mentinerea unei bune functionari a vaselor capilare datorita vitaminei P, normalizarea circulatiei sangelui, intaritor imunitar, bun vitaminizant, foarte bun diuretic (datorita in special semintelor), in inflamatiile intestinale, combatand cu succes piatra la rinichi.
Ceaiul se prepara lasand mai intai sa fiarba apa si apoi adaugand fructele uscate si zdrobite pentru a se conserva vitamina C (la 250 ml apa clocotita adaugati o lingura de fructe zdrobite). Daca doriti se poate indulci cu miere de albine. Acest ceai nu are reactii adverse, putand fi consumat pe perioade lungi de timp.