Produs notificat de INSTITUTUL de BIORESURSE ALIMENTARE
AVIZ de NOTIFICARE nr. 4709 /2010
contine antioxidanti, foarte importanti pentru eliminarea toxinelor din organism;
bogat in Vitamine, Minerale si Aminoacizi
stimuleaza sistemul imunitar;
ajuta in cura de slabire
reprezinta sursa de fier precum si de alte vitamine si minerale, protejand impotriva anemiei dar si a altor dereglari metabolice datorate carentelor de vitamine si minerale;
reface depozitele energetice ale ficatului.
Açai Berry (Euterpe oleracea) sau Pomisoare Braziliene este un alt fruct tropical care a castigat recunoastere internationala pentru fenomenalele beneficii pentru sanatate. Studii stiintifice au aratat in ultimul deceniu ca Acai are puternice proprietati antioxidante si un profil nutritional care include uleiuri Omega esentiale, Vitamina E, fosfor si o abundenta de polifenoli. Valoarea ORAC (Capacitatea de Absorbtie a Radicalilor de Oxigen) reprezinta capacitatea antioxidanta, de reducere a radicalilor liberi. Cu cat valoarea ORAC este mai mare cu atat mai multi antioxidanti circula in organism atacand radicalii liberi. Mai jos este un grafic comparativ al Valorii ORAC pentru diferite legume si fructe. ACAI are cea mai mare valoare ORAC.
ACAI_orac.gif
.
Acai Pomisoare Braziliene (Euterpe oleracea) este o sursa particulara de flavonoizi care sunt gasiti in proportie de 33 ori mai mult decat in vinul rosu. In plus, fructul de Acai contine din abundenta polisteroli care sunt utilizati curent in tratamentul simptomelor asociate cu hipertensiunea. Acai este folosit la tratamentul unui mare numar de boli precum artrita, inflamari, boli cardiovasculare, potenta, deficiente nutritionale si intarzierea imbatranirii. Fructul de Acai contribuie la scaderea riscului de boli de inima, scade colesterolul, trateaza diabetul retinopat, fibrocistita si imbunatateste imunitatea.
Comparativ cu laptele de vaca crud, pulpa fructului acai contine de 3 ori mai multe lipide, de 7 ori mai multi carbohidrati, de 118 ori mai mult fier, de 9 ori mai multa vitamina B1, de 8 ori mai multa vitamina C, cu 50% mai mult fosfor si aceleasi cantitati de proteine si calciu.
De asemenea, la concentratia ce 10x1 are de peste 300 de ori mai multe vitamine si antioxidanti decat strugurii si de 20 de ori mai multe decat afinele.
Consumul de acai ne ajuta sa ne pastram inima sanatoasa, fructul fiind o buna sursa de antocianine, compusi ce se afla si in vinul rosu.
Antocianinele sunt componente care regleaza colesterolul. Colesterolul ridicat in sange prezinta un risc mare pentru boala de inima coronara si principala cauza mortala in SUA. Faptul ca 490.000 de Americani mor de boli cardiov-asculare in fiecare an costand peste $60 miliarde anual in costuri medicale si productivitate pierduta.
Regland si reducand colesterolul prin dieta inseamna prelungirea vietii si reducerea cheltuielilor medicale. Alimente cu colesterol scazut si exercitiul fizic sunt numai o parte a programului natural de prevenire si reducere a riscului bolilor cardiovasculare. Consumarea de alimente bogate in componente care reduc colesterolul, hipertensiunea si contin antioxidanti completeaza acest program. Açaí este un excelent exemplu de astfel de aliment functional.
Bogat in calciu, Açaí are numeroase beneficii pentru sistemul cardiovascular, reduce osteoporoza si riscul de cancer de colon si de sani. Vitamina E din Açaí este esentiala pentru regenerarea tesuturilor. Continutul mare de fibre accelereaza procesele intestinale reducand riscul de cancer de colon.
Substantele prezente in ACAI sunt: polifenoli antociani precum cianidin-3-glucozide, cianidin-3-rutinozide, acizi grasi Omega-3/6/9, beta-sitosterol (un imunomodulator), vitamine, fibre, proteine, potasiu, calciu, fosfor, cupru
COMPOZITIE (per Capsula):
Fiecare capsula contine: Acai Berry (Euterpe oleracea)………………….5.000 mg
(500 mg de Extract Liofilizat (Freeze Dried) concentratie 10:1 echivalentul a 5 grame de fruct deshidratat si decelulozat)
ADMINISTRARE: 1-2 capsule pe zi