Prezentare oferta: ADT90 adeziv pentru termosistem Caracteristici
pentru lipirea placilor termoizolante
pentru realizarea stratului de protectie a placilor termoizolante Exemple de aplicare
termoizolarea cu placi de polistiren extrudat a pardoselilor din beton
eliminarea puntilor termice prin placarea cu polistiren expandat a elementelor structurale din beton armat
placarea cu vata minerala a peretilor curbi placarile pardoselilor cu placi de pluta realizarea sistemului de termoizolatie a fatadelor Domeniu de aplicare ADT90 este destinat realizarii lipirii si spacluirii placilor termoizolante. Cu ADT90 se pot lipi placile de polistiren expandat sau extrudat, dar si placile de vata minerala sau pluta, la interior sau exterior, pe toate suporturile traditionale utilizate in constructii, verticale sau orizontale. Straturi suport ADT90 se poate aplica pe urmatoarele suporturi: Beton
Tencuieli traditionale de ciment-var Zidarii de caramida si B.C.A.
Sape
Glet de var sau de ipsos, cu aderenta buna la suport si amorsat in prealabil
Placi de gips-carton
Placi din fibre lemnoase* * se recomanda amorsarea acestora si efectuarea preliminara de probe de aderenta ADT90 Punere in opera Pregatire strat suport Inainte de placare se va face verificarea stratului suport: se va urmari ca acesta sa fie rezistent, curat, lipsit de impuritati care pot micsora aderenta (grasimi, bitum, praf).
In cazul suprafetelor foarte absorbante (de ex. tencuielile vechi de var-ciment, B.C.A., gleturile de var sau de ipsos), se recomanda amorsarea cu grund Baumix GRD 05. In cazul renovarii fatadelor se va verifica rezistenta stratului suport. Zonele in care tencuiala sau zidaria sunt friabile se vor curata si se vor amorsa. Prepararea adezivului Materialul se prepara prin amestecare mecanica, in proportie de 10 kg pulbere la 2,6 litri apa ( un sac de adeziv pentru termosistem ADT90 la 6,5 litri apa). Consistenta materialului se poate ajusta prin adaugare de apa. Pentru obtinerea performantelor maxime ale adezivului este necesara reamestecarea dupa 10 minute. Lipirea placilor termoizolante Pe suprafetele plane lipirea se va face prin aplicarea materialului pe placile termoizolante cu ajutorul unui spaclu zimtat cu dinti de 10mm. Pentru suprafetele cu neregularitati adezivul se va aplica perimetral pe placi iar in centrul acestora prin puncte (minim 3). Placile se dispun pe fatada cu rosturile intercalate. Se va urmari planeizarea acestora. Se va evita aplicarea de material pe canturi pentru a nu se crea punti termice. Consumul de material la lipire este de aproximativ 5 kg/m2. La realizarea sistemului de termoizolatie a fatadelor se va folosi polistiren expandat calitate fatade cu densitatea minim 15 kg/m3.
Termoizolarea soclurilor si fundatiilor se va realiza cu polistiren extrudat (rugos). Pentru suprafetele curbe se recomanda lipirea de placi de vata minerala. Vata minerala se recomanda, de asemenea, la structurile inalte, din motive de securitate la incendiu. Stratul de armare cu plasa de fibra de sticla Dupa 24 de ore de la lipirea placilor termoizolante se trece la realizarea stratului de protectie.
Se va folosi plasa de fibra de sticla cu rezistenta in mediu alcalin si densitate 145 g/mp.