Prezentare oferta: Beneficii:
Mierea de salcam este folosita ca intaritor general, in insomnii, la imbolnaviri ale tubului digestiv, ale vezicii biliare si ale rinichilor, in scleroza, pneumonie, tuberculoza, infectii bronho-pulmonar, in tulburari de memorie, cancer, afectiuni cardio vasculare, impotriva astmului, guturaiului, reumatismului, ajuta circulatia sangelui, calmeaza tusea.
Prezentare: 2 borcane x 500 gr
Compozitie:
Mierea de salcam a fost numita hrana vie. Contine, in medie, 41,73% fructoza, 34,8% glucoza si 10% zaharoza si maltoza. Are un pH de 4,0 si nu cristalizeaza cel putin 1,5-2 ani, si niciodata total.
Descriere produs:
Mierea este un produs 100% natural, pe care-l datoram muncii si harniciei albinelor. O albina trebuie sa efectueze peste 20.000 de drumuri pentru un singur litru de nectar, din care se obtin abia 150 g miere. In miere exista mai mult de 180 de substante naturale. Pe langa enzime, vitamine si minerale aceasta detine si acizi, aminoacizi, precum hormoni si antibiotic natural. Pe langa acestea, mierea mai contine si cateva sortimente de zahar, care sunt responsabile de gustul dulce, ceea ce transforma mierea intr-un aliment nu tocmai dietetic.
Mierea de salcam face parte din categoria mierii de calitate superioara. Are gust placut, dulce, este perfect fluida, vascoasa, fara semne de cristalizare, iar culoarea variaza de la incolor la galben-pai sau galben deschis, in functie de culoarea fagurilor. este asimilata foarte usor de organism, oferind energie si substante bioactive si nutritive. Mierea de salcam este monoflora, fiind culeasa in marea majoritate de la o singura specie de planta, din salcam.
Mod administrare:
Mierea poate fi folosita in diverse scopuri:
- ca pansament pentru accelerarea vindecarii cauzata de leziuni tisulare
- amestecul in cantitati egale de suc de ghimbir si miere este un bun expectorant
- mierea ajuta la tratarea racelilor, tusei, durerilor in gat si secretilor nazale
- pentru tratarea astmului bronsic, se amesteca o jumatate de gram de praf de piper negru cu un amestec de miere si suc de ghimbir. Se va bea de cateva ori pe zi.
- mierea poate calma si incuraja vindecarea ranilor din gura sau vagin
- un bol de ovaz sau terci de ovaz cu o lingura de miere poate calma nervii
- este ideala pentru calmarea emotiilor si a stresului pre-examen
- efect hidratant si poate fi folosita pentru sanatate pielii ca masca naturala revitalizanta
- consumul unor cantitati mici de miere, va va face imuni la alergiile sezoniere la polen
- pentru imbunatatirea vederii se amesteca miere cu suc de morcovi. Se va consuma cu o ora inainte de masa, dimineata.
- pentru purificarea sangelui, se va amesteca un pahar de apa calda cu una sau doua lingurite de miere si o lingurita de suc de lamaie. Preparatul se va bea zilnic, inainte de a merge la toaleta. Va reduce cantitatea de grasimi din organism si va curata intestinele
mierea naturala determina o crestere mai mica a valorilor de zahar din sange decat zaharurile rafinate, mai ales in cazul persoanelor cu diabet zaharat de tip II. Putina miere neprelucrata poate fi adaugata in bauturile bolnavilor de diabet zaharat de tip II, atunci cand apare pofta de alimente sau bauturi dulci.
Precautii & Recomandari:
Mierea de albine are dulceata si o compozitie chimica asemanatoare cu cea a zaharului de masa, astfel incat cantitatile de servire recomandate pentru miere sunt similare cu cele ale zaharului de masa.
O lingura de miere este considerata o portie si nu se recomanda sa se depaseasca 10 linguri pe zi. Se va tine cont ca pentru evidenta consumului celor 10 linguri de zahar / miere se vor lua in calcul toate produsele consumate, inclusiv alimentele ambalate.
Efectele pe termen scurt - Depasirea a 10 linguri pe zi poate cauza probleme gastrice, cum ar fi crampe stomacale,balonare si diaree. Din cauza continutului mare de fuctoza, consumul excesiv poate sa interfere cu capacitatea intestinului mic de a absorbi nutrientii. Acest lucru ar putea declansa disconfort abdominal pana cand mierea va fi eliminata din sistemul digestiv.
Efecte pe termen lung - Consumarea excesiva, pe termen lung a mierii poate avea efecte negative asupra tractului gastrointestinal. Absorbtia substantelor nutritive ar putea deveni o problema permanenta chiar si atunci cand mierea nu este prezenta in sistemul digestiv.
Mierea este usor acida si expunerea prelungita la alimente acide poate eroda smaltul dintilor, precum si mucoasa esofagului, stomacului si intestinelor, fapt ce poate duce la aparitia refluxului acid. Consumul excesiv de miere la fel ca si orice fel de consum de zahar ar putea determina instabilitatea valorilor insulinei.
Contraindicatiile generale ale mierii sunt: diabetul zaharat si renal, hipertiroidia, obezitatea, hipercolesterolemia si desigur alergia la miere. De pilda, o persoana care sufera de diabet fara sa stie sau care este predispusa la o asemenea boala, consumand miere in mod regulat poate face dupa cateva luni un diabet zaharat incurabil cu urmari din cele mai grave. De la caz la caz, contraindicatiile speciale ce nu se incadreaza intr-un tipar standard, apar in functie de intoleranta, lipsa de raspuns sau raspunsul paradoxal al bolnavului la o anumita varietate de miere.